Potgrond

Waarom goede potgrond?

Omdat in veel goedkope grond GFT afval zit verwerkt. Met veel zout erin en andere niet gewenste stoffen.

Hoe weet ik dat ik goede grond koop?

Door op het RHP keurmerk te letten, die moet er op staan. Leveranciers die onder RHP vallen hebben ook de verplichting om de afgegraven veenvelden weer terug aan de natuur te geven.
(Referentie:  www.rhp.nl )

Potgrond bestaat vooral uit tuinturf, dit is doorvroren zwartveen. Dat doorvriezen is heel belangrijk om lucht en structuur in de potgrond te krijgen. Goedkopere potgronden hebben dat vaak niet en hebben weinig structuur, drogen snel uit en er zit weinig lucht in, wat juist belangrijk is voor de wortels. In goede potgrond worden verschillende bestanddelen toegevoegd zoals b.v. kokos

Wat is het voordeel van kokos? En van potgrond bestaande uit alleen kokos?

Kokos heeft 2 voordelen,;
1 het pakt altijd snel en gemakkelijk water op. Dus watergeven wordt makkelijker.
2 de groei van planten is vaak beter met kokos

Alleen telen op kokos gaat niet. Kokos doet hele rare dingen met meststoffen, dus je moet dan heel veel en vaker voeding geven. Verder ook een percentage klei om vocht langer vast te houden.

Ook belangrijk is de voeding, normaal gesproken zit er in elke potgrond genoeg (NPK) voeding voor, pakweg 1 maand. En kalk wordt toegevoegd om de juiste zuurgraad (PH) te bereiken want turf is zelf te zuur voor de meeste planten. Als je echt goede potgrond wilt kopen moet dat dus voldoen aan bovenstaande eisen, tevens is het handig om potgrond te kopen met langwerkende meststof, Osmocote, geheten.  Dit komt langzaam vrij gedurende het hele seizoen en hoef je dus zelf niets toe te voegen. Als dat er niet in zit is het aan te raden 1 tot 2 keer per maand NPK voeding toe te voegen b.v.pokon. Zonder zullen de planten evengoed wel groeien maar bloeien niet zo rijk en niet zolang door dan met die voeding of Osmocote.

De potgrond die wij verkopen voldoet ruim aan bovenstaande eisen en bevatten langwerkende meststoffen (Osmocote) voor het hele seizoen.

U zult versteld staan van de tuinprestatie en de lange doorbloei.

Ons advies is : Als u goede kwaliteit planten koopt hoort daar ook goede kwaliteit potgrond bij !